brood

Ligging restaurant Los Amigos


Tapas Restaurant Los Amigos ligt direct aan de Maas, centraal gelegen in Maastricht in de trendy wijk “Wyck” (spreek uit “Wiek”). Op ons gezellige, grote, terras, direct aan het water, kunt U genieten van de mooiste zonsondergang van Maastricht. Reserveren op het terras is helaas niet mogelijk.

Trendy authentiek Wyck


Wyck wordt vaak benoemd als ‘Bruisend’, ‘Bereikbaar’, ‘Authentiek’, ‘Petit Paris’, ‘Historisch’, ‘Gezellig’, en ga zo maar door. Kom zelf kennis maken met dit mooie stadsdeel met historische, monumentale panden met goed bewaarde elementen. Proef zelf de aparte sfeer zoals je deze nergens anders proeft. De intieme, kleine, gezellige, authentieke winkels die de juiste uitstraling hebben en op culinaire gebied een énorm divers aanbod. Er valt veel te beleven.

Geschiedenis


Het restaurant ligt direct aan de maas, aan de voet van de Servaasbrug, de “oudste” brug van Nederland. Het was eeuwenlang de enige brug in Maastricht daarom heeft deze brug voor de Maastrichtenaren, een speciale naam. De 'aw brögk' (in Nederlands:de oude brug). Direct vóór het Tapas restaurant Los Amigos heb je dit mooie plaatje van de Servaasbrug. Helaas in de avond (nog) niet verlicht. De echte oudste brug van Nederland lag enkele honderden meters zuidelijker van de Servaasbrug. Hier was, in droge perioden, een soort doorwaadbare plaats. Daar werd dan ook, in de Romeinse periode, een houten brug gebouwd. De brug kreeg de Latijnse naam Mosae "Trajectum (Oversteekplaats). De naam Mosae “Trajectum” verbasterde later tot "Treit", "Tricht" en Maastricht.

Tapas Restaurant 'Los Amigos'
Cörversplein 9
6221 EZ Maastricht

T    +31 (0)43 351 06 65
E    info@restaurantlosamigos.nl

We zijn alle dagen geopend vanaf 16.00 tot 23.00 uur. (met uitzondering voor de wintermaanden, dan is de dinsdag gesloten)